Referat veteran-EM av Lene Einarsen

Veteran EM 2014 i Pilsen

-en liten stemningsrapport fra en debutant
bilde1

Jeg sneik meg inn i salen etter at jeg hadde sjekket vekta i god tid før innveiinga 08.00. Hadde en pen ansamling sommerfugler i magen – definitivt mitt største stevne til nå.

Vi har en tendens til å si at vi «bare» skal på veteran EM, men når du ser antall utøvere og nivået på de fleste, så er det ikke «bare» vi snakker om.

Gro Anita Stavheim og undertegnede skulle i ilden i Master 2 72 kg denne morgenen i pulje 2. Totalt 23 utøvere. Må tilså at jeg lurte litt på hvor alle de andre var mens jeg varmet opp, de kom tuslende etter hvert, mange av de ferdig skifta i knebøydrakta! De titta fælt på meg som bedrev dynamisk oppvarming med ball, egenvektøvelser, litt tøying og strikk. Jeg fikk da med meg noe innimellom egen løfting, mest imponert ble jeg over den lille finske damen på under 47 kg, 72 år som satte ny verdensrekord i knebøy med 98 kg. Jævlar – det imponerte meg nesten mer enn alle de svære digre kara som bøyer mer på ett løft enn jeg tar sammenlagt. Sølv sammenlagt på Gro Anita!

Jeg HADDE jo forventninger til at jeg skulle gjøre en hederlig innsats med så mye god hjelp i tillegg til at jeg var skikkelig godt forberedt. Var litt for kjapp på førstebøyen – det straffet seg, men hentet meg inn igjen og må si meg særdeles fornøyd med ny stevnepers, ny benkpresspers og ny markpers! Selv om Marius hardnakket påstår at det er jeg som løfter, er jeg hellig overbevist om at det også er de suverene norske laglederne sin fortjeneste at jeg kommer hjem med en sølv og tre bronse i bagasjen! Det er teamwork. Og de norske laglederne imponerer meg skikkelig!
bilde2

Dag 2 var det Master 1 med Anita Stavik og Inger Hedvig Bryn som skulle i ilden. Det var fryktelig spennende og ganske jevnt i toppen.

Anita fikk gull i bøy og mark, og sølv sammenlagt. Imponerende!
bilde3

Inger Hedvik måtte gi tapt for en særdeles muskuløs tysker i sammendraget, men det ble gull i benk og sølv sammenlagt. Imponerende!
bilde4
bilde5

bilde6

Uten mat og drikke….

Nå vet jo de som kjenner meg at jeg er over gjennomsnittet opptatt av mat og vin. Jeg mangler ølgenet, men god vin er godt til god mat! Første middagen bestilte vi en tsjekkisk pinot noir til 192 tsjekkiske kroner PÅ RESTAURANT – jeg tekte at siden den var så billig var det jo bare å bestille en importert italiensk hvis den ikke var god…. Beviser bare at man skal ikke være forutinntatt – det ble mye god tsjekkisk vin til alle måltidene og til særdeles hyggelige priser. Jeg har også fått adresse til en vinprodusent ikke så langt fra Pilsen – dit skal jeg på neste tur.
bilde7

Det ble litt spising på hotellet av bekvemmelighetshensyn, men nabohotellet har mye spenstigere meny – Bare navnet Golden Fish lovet jo bra også for en fiskeelsker. Men området har mange gode spisesteder, både tsjekkisk kjøkken og mer internasjonale – her kan man være så dristig man bare vil.

 

Plattingmannskapet

Imponerte meg litt. Her ser vi de i aksjon under Viggo sin bøy. Det var vel siste dagen hvor den norske leieren ikke var udelt positive – På andre bøyen til Pål G tok de stanga før han var oppe – ble litt diskusjon frem og tilbake, men Pål fikk innvilget et ekstra løft og det betyr jo at juryen var enig! Dessverre alt for få løftere i pulja til at dette hadde noen hensikt, Pål stod over. Når vi sener så at han var 2.5 kg bak bronsen i sammendraget er det surt. Det er helt utrolig at så lite vekt kan skille mellom pallen og 4.plassen i en klasse hvor løfterne nesten løfter et tonn sammenlagt!
bilde8

Det var utrolig mye pen løftig av nordmennene – her representert med Jan sin mark. Løfting er selvfølgelig kraftfullt og mektig, men det kan også være rent så estetisk og nesten vakkert når alt stemmer.
bilde9

Det var ganske kult å være tilskuer, selv om det var ganske slitsomt over så mange dager. Jeg tok meg nesten helt fri som tilskuer på fredag hvor Anita og jeg gjorde byen.
bilde10

Her er torget sett fra toppen av kirketårnet – dagens cardioøkt.
bilde11

Rimelig bratt – faktisk verst ned.
bilde12

Alle fasadene er fulle av snodige detaljer og utsmykninger, her representert ved en enhjørning.
bilde13

Siste dagen bedrev vi litt svart belte i shopping – ingen navn nevntJ Vi avsluttet med lunsj ute i bakgården på Salzmann som definitivt hadde de største knokene på 1.2 kg, men helt klart også kunne grille laks. Det lynte og tordnet før himmelens sluser åpnet seg.

Mesterskapet og hele turen med fryktelig mye hyggelige folk har vært helt super, jeg finner sikkert noe å klage over hvis jeg leter med lupe, men dette frister virkelig til gjentagelse – vi norske jentene er i hvertall helt klare på at til neste år må vi på pallen sammenlagt også, i år ble det 4.plass både i Master 1 og 2, mens gutta havnet på 3.plass.