Informasjon EM styrkeløft veteran 7.-13- juli 2021 i Plzen

EPF opplyste 1.6.21 at de planlegger med at mesterskapet vil bli avholdt. Den lokale smittesituasjonen og EUs kommende vaksinesertifikat gjør at EPF anser det mulig å arrangere stevnet.

Likevel vil dette arrangementet skille seg ut på vesentlige punkter fra et normalår.

Det er svært viktig at alle utøvere leser skrivet fra EPF svært grundig før dere endelig beslutter om dere skal reise eller ikke.

EPF dokumenter

 

Kravene for innreise til Tsjekkia ser ut til å bli: 

  • En negativ PCR-test (vanlig koronatest) ikke eldre enn 5 dager, eller
  • En negativ antigen-test (hurtigtest) ikke eldre enn 72 timer, eller
  • Vaksinesertifikat, eller
  • Gjennomgått Covid-19 sykdom de siste 180 dager.

Minst ett av punktene over må kunne dokumenteres på flyplassen ved innreise i Tsjekkia.

Det er viktig å påpeke at reglene for innreise i Tsjekkia kan endres på kort varsel, og utøvere som bestemmer seg for å reise må holde seg oppdatert om dette på tsjekkiske myndigheters hjemmesider

EPF vil også begrense antall deltagere pr. dag, samt tilgangen for publikum.

EPF tar også andre forbehold, som at de ikke er økonomisk ansvarlige dersom endringer i smittesituasjonen gjør at stevnet f.eks. må avlyses på kort varsel.

 

NSF har derfor besluttet følgende:

  • Utøvere som ønsker å delta, bestiller reise på egen hånd og for egen risiko. Flybilletter som kan endres/avbestilles på kort varsel er sterkt anbefalt.
  • Hotellrom bestilles som vanlig gjennom forbundskontoret. Dersom mesterskapet må avlyses på kort varsel, det blir endringer i innreiseregler eller at du av andre grunner (f.eks. egen sykdom/karantene) ikke får reist, vil den delen av fakturaen for overnatting som ikke blir refundert fra hotellet bli fakturert utøvers klubb.
  • Påmeldingsavgift vil også bli fakturert for de som er påmeldt ved fristens utløp.
  • Dommere og lagledere sendes i begrenset antall og basert på frivillighet. Utøvere som er ferdige med egen løfting må påregne og måtte hjelpe andre utøvere.

 

Ang. reise: Det er viktig at utøvere sjekker om egen reiseforsikring vil gjelde for denne turen, da dette ikke er en selvfølge i disse pandemitider.

Det er også viktig å passe på at man ikke mellomlander i «røde» land, da dette vil kunne medføre utvidet karantene/pålagt opphold på karantenehotell ved hjemkomst til Norge.

Hjemreise: Det vil være hurtigtester tilgjengelig før hjemreise, enten på hotell eller flyplass. Disse er imidlertid ikke gratis. Pris er uviss, men dere må regne med en utgift på over kroner 1000,- for denne testen. 

Hvilke, om noen, karantenekrav som stilles ved hjemkomst til Norge i juli, er i dag uvisst. Dersom det fremdeles stilles krav om karantene (hjemme eller på hotell), må denne gjennomføres for egen regning og risiko.